Siirry suoraan sisältöön

Vähemmän tunnetut Unkarin kaupungit matkailijalle

Unkarin kaupungit

Unkarin kaupungit tuovat monelle mieleen ensimmäisenä tietenkin pääkaupunki Budapestin, jonne monen matka suuntautuukin. Maasta löytyy kuitenkin monia muitakin mielenkiintoisia kaupunkikohteita, jotka tarjoavat mitä erilaisimpia nähtävyyksiä ja kohteita – kuten Unkarin ja samalla koko Keski-Euroopan suurimman järven. Unkarissa on myös luonnonkaunis maaseutu, joka on lähellä montaa Budapestia hieman pienempää kaupunkia. Tällöin lomallaan voi yhdistää kaupungin palvelut ja luonnon kauneuden.

Pienet Unkarin kaupungit matkailijoille

Siófok on melko pieni kaupunki, joka sijaitsee Keski-Euroopan suurimman järven, eli Balaton-järven, rannalla. Tämä Oulun ystävyyskaupunki on turistikeskus, joten se tarjoaa myös runsaasti turisteille sopivia palveluita. Kaupungissa on kuitenkin vain 25 822 asukasta, mutta kaupungissa ei ole liian hiljaista etenkään kesäisin. Kaupunki nimittäin tunnetaan myös jonkinlaisena bilekaupunkina.

Toinen saman järven rannalla sijaitseva kaupunki on Balatonfüred. Pienessä 12 800 asukkaan kaupungissa on loistavat kylpylä- ja lomanviettomahdollisuudet. Monet Unkarin nähtävyydet , kuten historialliset rakennukset, löytyvät tästä kaupungista. Puhdas vesi, välimerellinen ilmasto ja esimerkiksi järveä ympäröivät loistavat pyöräreitit houkuttavat monia. Tätä kaupunkia sanotaankin hyvästä syystä Balatonin Rivieraksi.

Kaupunki historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle

Pécs on hyvin monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa niin vilkkaan yöelämän kuin historiallisia nähtävyyksiäkin. Kaupunki on Unkarin viidenneksi suurin kaupunki ja se on ollut yksi kolmesta Euroopan kulttuuripääkaupungista. Kaupunki tarjoaa esimerkiksi turkkilaista arkkitehtuuria, roomalaisaikaisia kristillisiä hautakäytäviä, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle sekä muutakin historiallista arkkitehtuuria sekä upean kaupunkikuvan.