Unkarilainen ruoka tunnetaan liharuoistaan

Unkarin markkinoiden ruokatarjontaa.

Unkarilainen ruoka tunnetaan etenkin liharuoistaan ja mausteisuudestaan. Unkari tunnetaan myös siitä, että sen annokset ovat tuhteja. Unkarin tunnetuin mauste on paprika ja sitä käytetään runsaasti jauhettuna. Sitä käytetään paljon myös esimerkiksi tuoreena ja soseena.

Tutustu kansallisruokaan

Unkarin kansallisruoka on gulyas eli gulassi. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua matkan aikana, mikäli tavoittelee perinteistä unkarilaista makumaailmaa. Gulassi on vahvaa ja paprikalla maustettua lihakeittoa tai muhennosta. Se valmistetaan perinteisesti pilkotusta naudanlihasta ja maustetaan paprikan lisäksi sipulilla, suolalla ja kasviksilla.

Toinen tunnettu unkarilainen ruoka on pörkölt. Se on sian- tai naudanlihasta valmistettava eräänlainen käristys. Myös kalaruoat ovat erityisen suosittuja Unkarissa. Jälkiruoista taas esimerkiksi kakkumainen Somlói galuska on yleinen.