Unkari nähtävyydet

Unkari nähtävyydet ja tekemistä Unkarissa

Budapestissä sijaitseva Budan linna eli unkariksi Budai Vár on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä Unkarissa. Se sijaitsee Linnavuoren alueella, joka on Budapestin vanhimpia alueita. Linnavuoren yleisilme on pääosin barokkinen. Itse linna ei kuitenkaan ole vanha, sillä se on vuosien varrella tuhoutunut ja uudelleenrakennettu useita kertoja. Linna on ulkoasultaan jykevän palatsimainen. Uusimman ulkomuotonsa linna sai toisen maailmansodan jälkeen, sillä linna tuhoutui sodassa. Moni tyytyy ihailemaan linnaan vain ulkoapäin, vaikka sen sisällä sijaitsee monia mielenkiintoisia museoita. Linnan edustan maisemat ovat myös näyttävät, sillä Tonava virtaa aivan sen edustalla. Tänne kannattaa suunnata etenkin illalla, kun Budan ja Pestin yhdistävän sillan valot syttyvät.

Tällä sivulla kerromme tarkemmin erilaisista mahdollisuuksista, mikäli sinua kiinnostavat aiheet Unkari nähtävyydet tai Budapest nähtävyydet. Jatka siis ihmeessä lukemista, jos suunnittelet Unkarin matkaa tai vasta haaveilet siitä.

Unkari nähtävyydet
Unkari nähtävyydet

Budapest nähtävyydet

Budapestin vanhin alue on Linnavuori, jonka historiallisen ilmapiirin voi aistia heti alueelle astuttaessa. Alueella sijaitsee lukuisia nähtävyyksiä, joista tärkeimpiä ovat esimerkiksi Budan linna, Matiaksenkirkko ja Kalastajanlinnake. Alueella pääsee myös halutessaan tutustumaan lukuisiin Unkarin värikkäästä historiasta kertoviin museoihin.

Linnavuoressa kannattaa myös nähtävyyksien lisäksi ihastella kaunista arkkitehtuuria ja kapeita, keskiaikaisia katuja värikkäine taloineen. Täällä saat helposti kulutetuksi vaikka puoli päivää. Linnavuorelta on myös henkeäsalpaavat näkymät Tonavalle ja Budapestin kuuluisalle Ketjusillalle. Kalastajanlinnake on tunnettu näköalapaikka, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata valokuvaamaan. Sieltä on erinomainen näköala Tonavan rantaan ja Pestin puolelle.

Unkari nähtävyydet ja parhaat matkakohteet

Unkarissa on pääkaupungin lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää. Balaton-järvi on on Unkarin ja koko Keski-Euroopan suurin järvi, jonne kannattaa suunnata kaupungin hälinää pakoon. Leppoisaa rantaelämää pääsee viettämään huolettomasti, sillä järven vesi on puhdasta ja matalaa. Maisemat ovat kauniin kukkulaiset ja vihreät. Yöelämääkin löytyy rannan pikkukylistä sitä kaipaaville.

Unkariin matkustavan täytyy myös ehdottomasti kokeilla paikallista ruokaa ja herkullisia viinejä. Unkarilainen ruoka on usein paprikalla maustettua, tuhtia pataa tai keittoa, joka saa varmasti nälän lähtemään. Jälkiruoaksi maistuu makea Tokaji-viini. Jos Budapest on jo nähty, suuntaa siis maaseudun rauhaan rentoutumaan Balaton-järvelle tai tutustumaan Tokajin valmistukseen joistakin lukuisista paikallisista viinitiloista.

Unkari nähtävyydet

Unkarin sisäinen matkailu

Unkarin matkailu on suhteellisen vaivatonta, sillä maa on pinta-alaltaan vain noin kaksi kertaa Viron kokoinen. Lyhyelläkin lomalla ehtii hyvin käydä Budapestin ulkopuolella. Unkarin historiaan on hyvä tutustua edes hiukan ennen matkalle lähtöä. Paikalliset arvostavat, mikäli tunnet maan vaiherikasta historiaa, sillä Unkari oli etenkin keskiajalle erittäin merkittävä valtio, jonka rajat ulottuivat nykyisiä rajoja paljon laajemmalle. Budan linna on merkittävämpiä nähtävyyksiä Unkarissa ja sen sisällä olevista museoista on mahdollista saada lisää tietoa maan mielenkiintoisesta historiasta.

Budan linna sijaitsee historiallisella Linnavuoren alueella, jossa sijaitsee iso osa Unkarin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Tämän vuoksi suurin osa turisteista suuntaakin ensimmäisenä pääkaupunkiin. Budapestin vetonaulana ovat lisäksi kuuluisat kylpylät. Tunnettuja kylpylöitä ovat esimerkiksi Széchenyi ja Gellért. Kylpylät ovat tunnettuja kauniista arkkitehtuuristaan ja koristeluistaan. Kylpylöiden mineraalivedet tulevat yli 1 000 metrin syvyydestä kaivosta. Jatka lukemista, mikäli Unkarin matkailu kiinnostaa, sillä sivuillamme kerrotaan kattavasti aiheesta Unkari nähtävyydet.