Budapest matkakohteena

Minkälainen matkakohde on Unkarin pääkaupunki Budapest?

Unkarin matka alkaa usein pääkaupunki Budapestista. Budapest tunnetaan tunnelmallisista vanhoista rakennuksistaan, viihtyisistä kahviloista, laadukkaista ravintoloista ja kauniista kylpylöistä. Moni kuvailee Budapestin tunnelmaa rennoksi, sillä kaupunki on suuri, mutta sen keskusta on kompaktin kokoinen. Keskustan alueella on helppo liikkua, sillä lähes kaikki nähtävyydet ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Hintataso Budapestissa on suomalaisittain edullinen, joten se sopii jopa budjettimatkailijalle hyvin. Unkarilainen ruoka on mausteisen herkullista ja paikalliset viinit erinomaisia. Suomesta Budapestiin lentää noin kaksi tuntia, joten matka-aikakin on hyvin kohtuullinen. Muun muassa näiden syiden vuoksi Budapest on noussut nopeasti suomalaisten suosikiksi eurooppalaisista kaupunkilomakohteista.

Budapest on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista, jonka keskustassa sijaitsee loistavia hotelleja jokaiseen makuun. Tässä artikkelissa listaamme erilaisia vaihtoehtoja, mikäli etsit tietoa aiheesta Budapest hotelli.

Budapest matkakohteena
Budapest matkakohteena

Budapest hotelli - vinkkejä majoituksen valintaan

Budapestistä löytyy majoitusvaihtoehtoja edullisista Airbnb-majoituksista viiden tähden hotelleihin. Vaci Utca on tärkeä kävelykatu aivan keskustassa, jonka varrella sijaitsee monia loistavia hotelleja. Kadulta on lyhyt kävelymatka kaikkialle ja se sijaitsee aivan Tonavan vieressä. Julkisten kulkuneuvojen pysäkit sijaitsevat aivan kävelykadun vieressä.

Mikäli etsit uniikimpaa majoitusta matkasi ajaksi, barokkityylinen St. George Residence Budan linnan alueella on loistava vaihtoehto. Hotelli sijaitsee 700 vuotta vanhassa rakennuksessa ja on koristeltu ajan hengen mukaisilla huonekaluilla. Hotelli huokuu vanhan ajan tunnelmaa, ja on mieleenpainuva kokemus etenkin historian ystäville. Presidentin palatsi ja Matiaksenkirkko sijaitsevat aivan hotellin tuntumassa.

Budapestin parhaat nähtävyydet - koe ainakin nämä

Budapest koostuu kahdesta osasta, jotka ovat läntinen Buda ja itäinen Pest. Tonava-joen toisille puolille jäävät alueet yhdistää näyttävä Ketjusilta. Silta onkin yksi kaupungin tunnetuimmista symboleista. Budan puolella kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat ainakin Linnavuori, josta löytyy runsaasti merkittäviä nähtävyyksiä. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Näyttäviä maisemia voi ihailla etenkin kuninkaanlinnan edustalla.

Pestin puolella kannattaa käydä katsomassa ainakin Kaupungin puisto ja Sankarien Aukio. Merkittävä osa ravintoloista sijaitsee Pestin puolella. Täällä pääset myös tekemään ostoksia ja nauttimaan katukahviloiden ja ravintoloiden runsaasta tarjonnasta. Myös Budapestin ulkopuolelta löytyy paljon erilaista tekemistä ja nähtävää. Tällä sivulla esittelemme myös parhaat tärpit, jos Unkari nähtävyydet -aiheena kiinnostaa sinua.

Budapest matkakohteena

Unkarin matka - ota nämä asiat huomioon

Unkarin matka on elämys, jossa nähtävää ja koettavaa riittää. Pienet, romanttiset kylät maaseudulla tarjoavat unohtumattomia kokemuksia, jos pääkaupunki Budapest on jo nähty. Maaseudulla on mahdollista yöpyä viinitilalla ja tutustua viehättävän vihreään maisemaan niittyineen ja kukkuloineen. Unkarissa sijaitsee myös Keski-Euroopan suurin makean veden järvi Balaton. Unkarin matkailu saattaa yllättää, sillä uusi ja vanha kohtaavat maassa viehättävällä tavalla. Maalla on yli tuhatvuotinen, värikäs historia, joka huokuu vanhoista rakennuksista, ja johon voi tutustua paremmin monissa museoissa.

Unkarin matka kannattaa kuitenkin aloittaa pääkaupunki Budapestista, johon suurin osa turisteista suuntaa. Ennen matkalle lähtöä on hyvä muistaa, että Unkarissa käytetään rahayksikkönä forinttia. Rahaa voi vaihtaa ennen matkalle lähtöä tai vasta perillä. Unkarin hintataso on edullisempi kuin Suomessa, joten pienemmälläkin budjetilla varustettu matkailija voi pärjätä. Budapest on erityisen tunnettu ylellisistä kylpylöistä, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata rentoutumaan.