Siirry suoraan sisältöön

Budabest vinkit ainutlaatuiseen matkakokemukseen

Budapest ylhäältä käsin.

Sinun kannattaa lukea seuraavat Budabest vinkit, mikäli haluat saada kaiken ilon irti kaupunkimatkastasi. Kaupunki on pullollaan nähtävyyksiä ja se on myös yksi kauneimpia kaupunkeja matkailukohteeksi. Kaupungissa riittää kuitenkin myös vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja kohteita, jotka tarjoavat henkeäsalpaavia kokemuksia. Monet näistä kohteista eivät tule matkailijoille mieleenkään ja he saattavatkin jäädä sen vuoksi paitsi uskomattomista elämyksistä.

Parhaimmat Budabest vinkit

Kaunista Budapestia kannattaa ihailla ylhäältä käsin ja siihen sopivat loistavasti kaupungit useat kattoterassit. Sellainen on esimerkiksi suosittu 360BAR. Kattoterassilla viihtyy myös talvella, sillä siellä sijaitsee yhdeksän jättiläismäistä lämmitettyä iglua. Kattoterassi on täydellinen paikka kaupungin upeimpien nähtävyyksien katseluun ja valokuvaamiseen. Terassille kannattaa suunnata etenkin auringonlaskun aikaan nauttimaan upeista panoraamanäkymistä.

Tonavan länsirannalla sijaitseva kukkula ”Gellértinvuori” on myös täydellinen paikka kaupungin upeiden maisemien ja auringonlasku ihailemiseen. Huikean maiseman lisäksi vuorella on nähtävyyksiä, kuten sen huipulla sijaitseva kaupunki­linnoitus. Kaupungin yllä kohoava Linnavuori tarjoaa myös kauniit näkymät. Budan linna näkyy Linnavuorelta upeasti ja Linnavuori toimii myös kaupungin ”vanhana kaupunkina”. Budabest tarjoaa siis runsaasti elämyksiä näköalapaikoiltaan käsin.

Vehreä keidas kaupungissa

Mikäli kaipaat nähtävyyksien ja ostosten teon lomassa hengähdystaukoa keitaassa, suuntaa jät­ti­mäi­seen kau­pun­gin­puis­toon eli Város­li­ge­tiin. Puiston alueelta löytyy esimerkiksi Vaj­da­hu­ny­a­din hie­no lin­na, museoita ja kylpylä, jon­ka ul­ko­al­taan vesi on ym­pä­ri vuo­den 27-as­teis­ta ja ra­ken­nuk­set vuo­del­ta 1881. Puisto tarjoaa myös upeat luontomaisemat ja se sijaitsee aivan lähellä kaupungin keskustaa.